Gratis ekspreslevering - 1 til 2 hverdage

Mænd begynder at vokse ansigtshår i puberteten. Mange af dem vil bemærke, at deres ansigtshår først begynder at vokse på overlæben. Andre områder, hvor folk kan bemærke tidlig hårvækst i ansigtet, omfatter hagen eller siderne af ansigtet nær ørerne, som folk kalder "bakkenbarter." Ansigtshår vokser forskelligt for alle. Nogle mennesker kan være i stand til at vokse fuldskæg i de midterste eller endda sene stadier. Mens nogle mennesker aldrig vokser markant ansigtshår, kan andre have sparsomme vækstområder indtil slutningen af ​​20'erne.

Denne artikel vil undersøge de variabler, der påvirker skægvæksten, og om det er muligt at fremskynde skægvæksten.

Tips til skægvækst:

En persons sundhed og velvære påvirker, hvordan hele kroppen fungerer, inklusive skægvækst . Selvom det ikke er muligt at ændre nogens gener, kan de adoptere livsstilsadfærd, der hjælper dem med at få et større skæg.

Uddannelse:

träning för skäggväxt

Motion øger blodgennemstrømningen, hvilket fremmer hårsækkenes vækst. Vægtløftning og styrketræning er andre gode måder at øge testosteronniveauet på. Hos unge fyre svinger testosteronniveauet i løbet af dagen, topper om morgenen og falder om eftermiddagen.

Kost:

En nærende kost og god ernæring vil hjælpe dig med at få skæg og holde dig sund. Lavt testosteron og fedme har en tovejsforbindelse, hvilket betyder, at lavt testosteron kan forårsage fedme og fedme kan forårsage lavt testosteron. For eksempel kan zink også være godt for testosteronniveauet. En sund kost vil ikke ændre din genetik, men den vil hjælpe dit nuværende hår med at vokse sundere og fyldigere.

Tilføjelse:

Visse kosttilskud kan hjælpe folk med at bevare deres helbred på en måde, der giver dem mulighed for at dyrke deres skæg, så længe deres genetiske sammensætning tillader det. Hvis en persons kost mangler jern og zink, vil de måske tage et multivitamin, der indeholder disse elementer. Der er dog ingen kosttilskud, der vil tillade en person at dyrke skæg, hvis de mangler det nødvendige DNA.

Hudpleje rutine:

At opretholde en sund hudplejerutine, som inkluderer at holde skægget rent, kan positivt påvirke, hvordan en persons skæg vokser og ser ud. Ved at fjerne snavs og døde hudceller fra området omkring hver hårsæk i ansigtet, kan eksfoliering hjælpe håret med at vokse uhindret gennem huden. Eksfoliering kan også hjælpe med at reducere indgroede hår i skægget. Beard leave-in balsam kan nære og fugte håret. Dette reducerer og forhindrer skæl, samtidig med at skægget ser fyldigere ud. Lav en lappetest for at afgøre, hvilke produkter der fungerer bedst til dit skæg.

Sove:

Søvn kan, udover at være afgørende for det generelle helbred, også hjælpe med skægvækst. Når mænd sover, stiger deres testosteronniveauer. At begrænse mængden af ​​daglig søvn hos raske unge drenge reducerer testosteronniveauet.

Konklusion

At dyrke et skæg er for det meste bestemt af genetik. Testosteron påvirker dog, hvor hurtigt og godt en persons skæg vokser. Ved at træne rutinemæssigt, spise rigtigt, få nok afslappende søvn og eksfoliere, kan en persons skæg vokse så tykt og fyldigt, som det naturligt kan. 

Seneste historier