Gratis ekspreslevering - 1 til 2 hverdage

Det vigtigste at forstå ved at dyrke skæg er, at du skal dyrke et. For at male noget skal du have et lærred, og vil du have skæg, må du for en stund opgive barberingen.

Der er stadig nogle vigtige ting at huske for at holde tingene ryddelige og vokse smukt, så vi har samlet vores fineste skægdyrkningstips til at inspirere dig, når du dyrker dit første skæg. Eller måske har du haft skæg før, men dette er det største skæg, du nogensinde har dyrket. Eller måske er det første gang, du har været ærlig over for dig selv om, hvad der er muligt, givet det nøjagtige antal og placeringen af knurhår på dit krus.

1. Sæt dit mål, men vær fornuftig og lad det vokse

Der findes mange forskellige skægstile; Du behøver ikke blive ved med en ensartet, velstyret vækst.  Lad det look, du ønsker at udvikle, styre din udvikling. Men du lægger vægt på "lyst", fordi du måske ikke er i stand til at dyrke det perfekte skæg, hvis dit ansigtshår ikke er genetisk disponeret for det. Du skal have rimelige forventninger, hvis dit skæg er pletvis eller har et mærkeligt vækstmønster. Det gælder alle typer skæg, store, små og mellemstore.  En dyd er tolerance. Tid er ikke kun nødvendig for stort set enhver stil, men den kan også hjælpe med at udfylde eventuelle ujævnheder. Hver uge skifter et skæg til noget andet. Så hvis det ser ud til, at du aldrig vil nå dit mål – især hvis det får et langt skæg – vågner du måske en dag og opdager, at du har nået din destination.

2. Når den vokser, beskær den og anvend nogle nærende behandlinger.

Den anden teknik til at bevare et bevidst udseende er at forme og trimme dit skæg, efterhånden som det udvikler sig. Selvom det virker kontraproduktivt, skal du stadig have frisurer, når dit hår vokser ud. Det gør det nemmere at rette håret præcist derhen, hvor det skal være: Nogle områder er fyldigere end andre. Selvom stylingtingene i de følgende tips helt sikkert kan gøre en indvirkning, bør du først fokusere på at bevare passende hårkontrol: Dette kan betyde, at du leder efter vildfarne på plads, skærer udbrud ud eller blot fjerner noget bulk. En elektrisk barbermaskine eller en god saks er begge nødvendige.

Uanset om du mener det seriøst med at give dit skæg den pleje, det har brug for, er der et par produkter, du bør overveje at købe. Et par dråber skægolie absorberes øjeblikkeligt, hvilket giver dit hår de næringsstoffer, det har brug for (plus et strejf af glans) og hjælper med at tæmme det. En skægcreme eller balsam, som er lidt tungere end olie, kan erstattes for at hjælpe med at forme skægget og holde det på plads hele dagen.

Derudover vil du gerne holde området ryddeligt. Selvom dedikerede skægvaske er venligere for din hud, virker shampoo stadig. Under alle omstændigheder vil fugtgivende hud forhindre, at den bliver tør og plettet.

3. Børst det af hver aften.

Borsta skägget varje kväll

Til at begynde med hjælper skægbørster med at eksfoliere huden under skægget, løfte døde hudceller  og forhindre yderligere afskalning. Ydermere hjælper det med at rede dit skæg hver nat med at bevare dets sundhed og håndterbarhed over tid. Ved at gøre dette fordeles hudens naturlige olier i hele håret, hvor de normalt vil samle sig i bunden af ​​noget som skaftet og kun fodre spidserne af individuelle hårstrå.

Seneste historier